Ono što je Vlada Crne Gore sinoć uradila na telefonskoj sjednici predstavlja pravno nasilje kakvo ne pamti civilizovani svijet. Iz tog razloga, svaka radnja koju Vlada preduzme u vezi sa vlasništvom nad Cetinjskim manastirom nema bilo kakvu pravnu težinu, ocijenio je Miloš Nikolić, portparol DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore

“Vlada nema pravo ni da ucjenjuje građane, a naročito ne organe lokalne uprave, koji u ovom slučaju gazduju objektom. U pitanju je još jedan čin izdaje, i ovog puta usmjeren najprije protiv Cetinja i njegovih građana”, kazao je Nikolić.

Kako je istakao, sve to urađeno je planski, u momentu kada ni premijer ni vicepremijer nijesu u državi, što uostalom i sasvim liči na njih.

“Taman kao što nijesu imali hrabrosti da stanu pred građane Cetinja, tako su danas i pobjegli od odgovornosti. Današnjim aktom Vlade demonstrirana je i nezapamćena hipokrizija budući da je aktuelna većina pokazala da im sada ne smeta da se svojinska pitanja rješavaju pred upravnim organima koje besprizorno zloupotrebljavaju, iako su čitave prošle godine vapili da je to neprihvatljivo i necivilizovano”, kazao je Nikolić.

Kao najjača partija, pozivaju građane da ostanu suzdržani,”naročito jer ništa što je ova Vlada preduzela od juče nema bilo kakvo uporište u zakonu”.

“Iako ova Vlada želi još jednom da digne tenzije do usijanja, nemojte nasjesti na njihove pokušaje koje preduzimaju duboko svjesni da su potpuno pogubili konce. Takođe, najavljujemo da će Demokratska partija socijalista podnijeti krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u pomenutom pravnom nasilju, koje, ne samo da ruši pravni poredak Crne Gore, nego može imati i nesagledive posljedice po vitalne vrijednosti crnogorskog društva”, poručuje Nikolić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here