Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, u saradnji sa Bezbjednosno-informativnom agencijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsili su 10 osoba osumnjičenih da su izvršile krivična djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Osumnjičeni se terete da su se kao pripadnici organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu bavili prodajom opojnih droga na teritoriji Republike Srbije.

U prethodnom periodu zaplijenjeno je više od 85 kilograma marihuane, 20 kilograma amfetamina, više od 500 grama kokaina, eksplozivna naprava, pištolj kao i drugi predmeti.

U nastavku zajedničkog rada pripadnika MUP-a, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal uslijedila je akcija kada su uhapšeni M. K. (1988), osumnjičeni da je organizator ove kriminalne grupe, V. M. (1982), B. T. (1977), M. Đ. (1988), V. N. (1988), V. T. (1978), M. S. (1985), P. P. (1983), V. Ž. (1978) i B. B. (1975), dok se za jednom osobom traga.

U ovoj akciji pretresom stanova i drugih prostorija na 23 lokacije u Sivcu, Bačkoj Topoli i Požarevcu koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, oduzeta je izvjesna količina narkotika, više od dva miliona dinara, pištolj i nekoliko vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here