Poglavar SPC, partrijarh Porfirije, prijavio je hrvatsku zvijezdu Severinu Vučković tužilaštvu u Hrvatskoj ( DORH – Državno odvjetništvo Republike Hrvatske), jer mu je navodno slala mjesecima unazad poruke uznemirujućeg sadržaja.

Kako saznaje “Srpski telegraf” , Severina je slala poruke patrijarhu Porfiriju, od kojih je jedna navodno bila “Pope, pope, družiš se sa krimosima” .

Takođe, kako piše pomenuti medij, Severina je poruke slala na hrvatski broj koji je patrijarh koristio dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski i pretežno boravio u toj zemlji. Kako prenose izvori pomenutog lista iz Zagreba, patrijarh SPC je u tužilaštvu primljen i cio slučaj je prihvaćen sa velikom dozom ozbiljnosti.

“Dan-dva poslije imenovanja za poglavara SPC počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope (“Pope, pope, družiš se sa krimosima”) i piše bukvalno sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može ni da zamisli. Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva”, kaže jedan od sagovornika pomenutog lista iz Zagreba.

Za sada se samo spekuliše o motivima za ovaj pjevačicin potez, a izvjesno je da je cio slučaj povezan sa Severininom bitkom sa njenim bivšim suprugom Milanom Popovićem oko starateljstva nad njihovim zajedničkim sinom. Naime, Porfirije i Milan Popović su u dobim odnosima, te je partrijarh krstio njegovog najmlađeg sina, što je vjerovatno pjevačici zasmetalo.

Severina se ovim povodom za sada nije oglašavala.

Story

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here