Prema posljednjim podacima, deset osoba je poginulo sinoć u požaru u Kovid centru u Tetovu u Sjevernoj Makedoniji. Za sada nije poznat uzrok požara, a kako javljaju sjevernomakedonski mediji, sazvan je i hitni krizni štab kojim rukovodi premijer Zoran Zaev.

Ministar zdravstva Venko Filipče objavio je na svom Twitter nalogu da je deset osoba stradalo, ali da bi broj žrtava mogao da raste.

„U Tetovu s desila nesreća koja je odnijela više ljudskih žrtava. Do ovog trenutka je potvrđeno deset poginulih u požaru, ali taj broj može da poraste. Ovo je veoma tužan dan. Izražavam najdublje saučešće porodicama“, napisao je Filipče.

Naveo je da je požar ugašen i da su povrijeđeni transportovani u bolnicu u Skoplje.

„Požar je već ugašen i svi timovi iz (tetovske) bolnice su mobilisani da pruže pomoć povređenima. Oni se hitno transportuju u Skoplje da bi im se pružila odgovrajuća njega. Timovi na (skopskim) klinikama su mobilisani“, napisao je Filipče.

Više od trideset vatrogasaca učestvovalo je u gašenju požara koji je izbio u kovid bolnici. Zamjenik komandira vatrogasne jedinice Tetovo Sašo Trajčevski izjavio je da ima žrtava, ali da se tačan broj još ne zna.

„U 21 sat i dva minuta prijavljen je požar u kovid bolnici. Ekipe su stigle za nekoliko minuta, sedam vozila i 30 vatrogasaca. Sve je bilo u plamenu. U 21.30 smo uspjeli da lokalizujemo požar. Plamen se izdizao visoko, kovid bolnica je sva od plastike, ne znamo broj žrtava“, kazao je Trajčevski.

Prema pisanjima sjevernomakedonskih medija, površina bolnice je iznosila 590 kvadratnih metara, kapaciteta za najmanje 35 pacijenata.

Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here