Predsjednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca kritikovao je ostanak u vlasti Albanca Dritana Abazovića nakon posljednjih dešavanja koja su vezana za ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija. Konjufca Abazovićeve postupke naziva sramnim.

“S obzirom na činjenicu da i sveštenstvo i ljudi koji su se morali baviti državnim poslom doživljavaju ekstazu dok pevaju pjesmu” Kad se vojska na Korovo vrati “, moram reći da ovo nije stvar duhovnosti”, kaže Konjufca.

On kaže da je sramota da Abazović stoji “mirno” dok se pjeva ta sramotna pjesma. On smatra da Srbija želi da stvori “srpski svet” na Balkanu.

Kaže da ono što se u nedjelju dogodilo u Crnoj Gori ide u prilog argumentu koji je objasnio, a to je da Srbija ima istu orijentaciju kao i devedesetih godina.

“Ovu istu orijentaciju najbolje objašnjava Vulinova sintagma koju je prihvatio Vučić a koja se odnosi na kreiranje srpskog svijeta na Balkanu. Šta podrazumijeva formiranje srpskog svijeta na Balkanu. Formiranje srpskog svijeta na Balkanu znači spajanje Republike Srpske sa Srbijom koja ima 25 km kvadratnih, koja je velika koliko i cijela Sjeverna Makedonija. Drugo, preuzimanje sjevera Kosova, dalja eksteritorijalnost Kosova i zajednica na Kosovu čak i nakon odvajanja Kosova. Što se tiče Crne Gore, cilj je da bude primorana da povuče priznanje Kosova, da izađe iz NATO-a i da se federalizuje”, objasnio je Konjufca.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here