Danas je 21. septembar. Obećao je timsku istragu koju će završiti za sedam, a već je 15 dana od odlučnih riječi premijera Zdravka Krivokapića vezanih za ispitivanje odgovornosti za dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra.

Premijer je 6. septembra, komentarišući medijska saznanja da će tražiti smjenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprava policije Zorana Brđanina, kazao:

“U komandnom dijelu odgovornosti biće preispitan svaki čin svakog pojedinca koji je obezbijedio ili nije obezbijedio, uradio ili ne, djelovao ili ne i to će u sljedećih sedam dana biti urađeno i vi ćete biti informisani. Niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti”.

Nakon toga mu je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović “zaprijetio” da će pasti Vlada ako Sekulović i Brđanin budu smijenjeni.

Onda smo čuli da istraga neće biti završena za sedam dana, da će malo potrajati. I tako. Stigosmo do ovog datuma.

Istraga traje.

Premijer u međuvremenu bi na hodočašću.

Krupne riječi padoše u zaborav. Sad će malo o rekonstrukciji Vlade, pa o popisu, pa tako u nedogled, sve dok država doživljava kolaps na gotovo svim poljima.

Sada je aktuelna priča o 18 ministarstva, novim ministrima, smjeni nekih postojećih.

Zašto to sada pominjemo.

Pa samo da dočaramo težinu riječi, po funkciji najmoćnijeg čovjeka u državi.

“12 ministarstava i 12 ministara nedodirljivo dok je sam na premijer. Ovo je najkompetentnija Vlada u istoriji Crne Gore koja je postigla koja je postigla nadčovječanski rezultat za prvih sto dana”, kazao je premijer u martu.

O silini ove istinite tvrdnje najbolje govori činjenica da je ministar pravde Vladimir Leposavić razriješen. Sada imamo najavu konstituenata vlasti da će sa pozicije morati da “lete” još neki.

Ili, ipak, neće. Ko zna. Možda se sve završi sa onom već prihvaćenom krilaticom na društvenim mrežama: Neće URA dat’!

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here