Radovan Rakočević, koordinator i član GO Demokratske narodne partije Milana Kneževića (DF), uređuje Facebook stranicu „INFO-050”, na kojoj se proteklih dana crtanju mete građanima Bijeloga Polja jer su, navodno, bili na Cetinju 5. septembra – ova informacija je stoprocentno provjerena, saznaje portal Antena M.

<<Kako je Antena M izvijestila juče, osim fotografija i imena, na toj Facebook stranici se navode i radna mjesta Bjelopoljaca koji su, navodno, bili na Cetinju toga dana. Čak je Rakočević objavio i fotografiju i ime i prezime jednoga dječaka sa njegovim ocem – inače pravoslavnim Crnogorcem iz Bijeloga Polja.

Posebno zabrinjava moguća zloupotreba državnih resursa, jer Rakočevićev pretpostavljeni, Milan Knežević, ima pristup tajnim i službenim podacima Uprave policije i Agencije za nacionalne bezbjednost (ANB).

Naime, Knežević je predsjednik Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine.

Takođe, uoči policijskog napada hemijskim oružjem, šok bombama i gumenim mecima na Cetinje 5. septembra, Knežević je učesnik u radu sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kojim je rukovodio premijer Zdravko Krivokapić, a učestvovali: potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministri unutrašnjih poslova i odbrane Sergej Sekulović i Olivera Injac, direktor ANB Dejan Vukšić.

U ranim jutarnjim satima 5. septembra, Knežević je imao sastanak sa Krivokapićem u zgradi Vlade Crne Gore.

Kneževićev funkcioner, Radovan Rakočević „moralnu” podršku za svoje Facebook aktivnosti dobija i iz Srbije. Jedan od komentatora je Radovan Femić, koji je od vlasti Aleksandra Vučića nagrađen dobijanjem posla u Istorijskome institutu u Beogradu.

„Bravo, Radovane, svakoga popiši”, napisao je Femić, a u drugoj objavi, između ostaloga, poručio građaninu muslimanske vjeroispovijesti:

„Važno je da smo ja i ti Srbi, ne treba vjera da nas zavađa”.

Podatke koje objavljuje Rakočević na fejsbuk stranici, potom su preuzimali mediji koji podržavaju aktuelni režim u Crnoj Gori.

Antena M je ranije danas objavila da je Rakočević i predvodnik incidenta prošloga vikenda na stadionu FK „Jedinstvo”, kada je igrana utakmica istoimenoga kluba i FK Cetinja.

Utakmica četvrtoga kola Druge Crnogorske lige je prekinuta u 15. minutu, jer je grupica „navijača”, među kojima je Rakočević, na tribini razvila srpske zastave, te provocirale fudbalere „Cetinja” i većinu okupljenih na stadionu.

Iz Kneževićeve partije su sredinom prošloga mjeseca tvrdili da je Rakočević, od strane pravoslavnih Crnogoraca u naselju Lješnica u Bijelome Polju, najprije išamaran, potom, kasnije istoga dana i teže pretučen, a „zbog naručivanja srpskih pjesama”.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here