Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović kaže da je tokom nedavnih dešavanja na Cetinju postupao u sklasu sa zakonom i svojom savješću. Misli da će vrijeme pokazati da je njegovo razmišljanje bilo ispravno.

“Znam jednu stvar – da sam cijelo vrijeme postupao u skladu sa zakonom i svojom savješću. Nemam želju da se kitim perjem i od sebe pravim heroja, kao neki. Mislim da će vrijeme pokazati da je moje razmišljanje te noći bilo ispravno. Srećom, ono do kraja neće biti potvrđeno u praksi, jer se nije desilo nešto što su mnogi željeli da se desi”, kazao je Sekulović Vijestima.

On je potvrdi da je u noći između 4. i 5. septembra premijer Zdravko Krivokapić tražio njegovu ostavku, ali i ostavku direktora Uprave policije Zorana Brađanina.

“Javno sam više puta – i u Skupštini Crne Gore – saopštio da potpuno stojim iza menadžmenta UP-a i da ću dijeliti i njegove uspjehe i neuspjehe. U jednom momentu ponudio sam ostavku u slučaju da neko od pomoćnika direktora UP-a – kojima je bilo ponuđeno da budu novi direktori – preuzme funkciju, a to je podrazumijevalo ostavku Brđanina, koju je on nudio. Međutim, svi pomoćnici direktora UP-a odbili su da budu novi direktori, pa samim tim nije bilo potrebe da dajem ostavku jer je Brđanin ostao na funkciji”, rekao je Sekulović.

Ministar unutrašnjih poslova je naglasio da je na Cetinju moglo da dođe do upotrebe vatrenog oružja s mogućim prelivanjem nemira na ostatak Crne Gore, te da su takve bile procjene i Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Kad je u pitanju audio-snimak na kom se čuju pucnji, Sekulović je saopštio da su čaure pronađene.

“Tu bih se zaustavio, jer bi sve mimo toga što bih kazao bilo neozbiljno, a moguće i nezakonito s obzirom na to da su u toku istražne radnje. Pustimo nadležne da odrade svoj dio posla”, rekao je Sekulović između ostalog.

Vijesti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here