Potpredsjednica Opštine Bar Tanja Spičanović, ko zna koji put po redu, meta je prosrpskih glasila i njihovih botova, neumornih raspirivača mržnje na društvenim mrežama. Zbog prisustva na Cetinju 5. septembra o njoj su objavljeni tekstovi u kojima je okarakterisana kao ”fašista”. Sve to izazvalo je medijski linč i brojne uvredljive i prijeteće komentare na portalima.

”Pošto nijesam od vaše sorte ni operisanih, ni hakovanih, nećete uspjeti da me zastrašite, a za sve podmetačine i prijetnje ćete odgovarati”, napisala je Spičanović reagujući na medijske objave.

”Ovakve zlonamjerne medijske konstrukcije stavljaju moju ličnost u kontekst koji je potpuno u suprotnosti sa onim što su vrijednosti i uvjerenja kojima sam svojim djelovanjem posvećena,a to su vrijednosti nenasilja,antifašizma i kritike svih ideologija koje ugrožavaju temeljna ljudska prava. Cijenim da je jedina namjera ovakvih opskurnih uradaka da se povrijedi moje lično dostojanstvo, izazove strah i stvori neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo okruženje”, kazala je Spičanović u izjavi za Standard.

Ona je prethodno na Facebooku objasnila da snimak sa skupa nije obrisan. Međutim, da je jedna opskurna i marginalna lokalna politička struktura na svojoj FB stranici postavila screen recorder tog snimka, ali izmontiran tako što je uklonjen dio u kojem poziva učesnike da ne budu nasilni, jer su u tom slučaju provokatori.

”Medijskim spinovanjima koja me nedvosmisleno i eksplicitno stavljaju u ulogu srbomrsca,protivnika pravoslavlja,pa čak i “ustaše” i zločinca, jasno mi je nacrtana meta i pozvano na nasilno postupanje prema meni. Neosnovanim traženjem moje ostavke i zahtijevanjem da se moje kolege “ograde”, insinuira se moje sankcionisanje, pa čak i socijalno i profesionalno izopštavanje!”, kazala je Spičanović.

Standard

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here