Dvadesetogodišnji radnik na benzinskoj pumpi u Njemačkoj upucan je nakon što je zatražio od mušterije da stavi masku na lice.

Radnik na benzinskoj pumpi u gradu Idar-Oberstein, Rhineland-Palatinate, izgubio je život nakon spora s klijentom oko mjera protiv koronavirusa, saopštila je policija juče.

Prema policijskom izvještaju, osumnjičen je 49-godišnji muškarac koji je u subotu veče pucao u zaposlenog na benzinskoj pumpi zbog potrebe nošenja maske u objektu.

Rečeno je da je muškarac ušao na benzinsku pumpu kako bi obavio kupovinu bez maske za lice, a 20-godišnji radnik ga je zamolio da se pridržava propisa. Njih dvojica su se navodno posvađali, što je navelo čovjeka bez maske da ode.

Međutim, tvrde iz policije, muškarac se vratio otprilike sat kasnije. Ovaj put je nosio masku, ali ju je skinuo i dvojica muškaraca su započela novu svađu.

Osumnjičeni je tada iz džepa izvukao skriveni pištolj i upucao dvadesetogodišnjaka u glavu. Nakon incidenta osumnjičeni je pobjegao.

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i započele potragu za muškarcem. Sljedećeg dana, 49-godišnjak je ušao u policijsku stanicu i priznao zločin.

Osumnjičeni je navodno rekao policajcima da se protivi restriktivnim mjerama protiv koronavirusa i da ga je situacija s pandemijom koronavirusa jako uznemirila.

Kako je naveo, osjećao se kao da je satjeran u kraj i “nije vidio drugi izlaz” osim da pokaže primjer. Osumnjičeni je smatrao žrtvu “odgovornom za cjelokupnu situaciju, jer se pridržavala pravila”.

Gradonačelnik Idar-Obersteina Frank Fruhauf izrazio je šok i zaprepaštenje zbog zločina.

“Ovo je prilično nezamislivo, užasan čin koji se dogodio ovdje u Idar-Obersteinu. Trebaće vremena da se pomirite s tim”, rekao je.

klix.ba/B92

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here