U Peći su sinoć ubijene dvije osobe, obojica visoki zvaničnici Demokratske partije Kosova (DPK) – Astrit Ademaj, kandidat za gradonačelnika Peći, i Bljerand Kadriaj, bivši kandidat za gradonačelnika Dečana, prenosi N1.

U pucnjavi je ranjen i brat Astrita Ademaja, Avnia.

Policija je saopštila da je obaviještena da je oko 20.20 časova u blizini ekonomske škole došlo do pucnjave i da su odmah na lice mjesta izašli njeni pripadnici i državni tužilac.

Kako javljaju mediji, zločinu je prethodio verbalni sukob, nakon čega je došlo do pucnjave.

Inače, Bljerand Kadriaj je na prošlim izborima bio kandidat za gradonačelnika Dečana i politički savjetnik bivšeg ministra finansija, Bedria Hamze.

Juče je, takođe u Peći, prmeminuo još jedan kandidat za gradonačelnika, ali kako je zvanično saopšteno od posljedica kovida.

Kurti i DPK šokirani tragedijom

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da je šokiran dvostrukim ubistvom u Peći. Kurti je izrazio saučešće porodicama žrtava, rekavši da dijeli njihovu tugu zbog tragičnog gubitka.

„Večeras smo bili šokirani ozbiljnim događajem koji se desio u gradu Peć. Prema zvaničnoj potvrdi kosovske policije, na mjestu događaja ubijena su dva državljanina naše zemlje, kandidat za gradonačelnika Peći A.A. i bivši kandidat za gradonačelnika Dečana B.K, obojica iz Demokratske partije Kosova. Najiskrenije saučešće izražavamo porodicama žrtava, prijateljima i saradnicima iz Demokratske partije Kosova. U ovim teškim trenucima dijelimo njihov bol zbog ovog tragičnog gubitka“, napisao je Kurti na Facebooku

Reagovala je i Demokratska partija Kosova (DPK), koja je navela da je šokirana tragičnom viješću o dvostrukom ubistvu u gradu Peći.

„Demokratska partija Kosova šokirana je tragičnom viješću o dvostrukom ubistvu u Peći našeg kandidata za gradonačelnika Peći, Astrit Ademaj i Bleranda Kadriaja, bivšeg kandidata za gradonačelnika Dečana 2017. Izražavamo najdublje saučešće njihovim porodicama. U ovim teškim trenucima saosjećamo s njihovim bolom i molimo ih da nađu snage da se suoče sa velikim gubitkom“, saopštila je DPK.

N1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here