Službenici Uprave policije juče su realizovali međunarodnu policijsku akciju koja je u našoj državi vođena pod kodnim nazivom „Tranzit“, a u Sjedinjenim Američkim Državama kao operacija „Detroit“.

“Ovaj predmet je, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom, sprovođen više mjeseci kroz kontinuiranu saradnju sa američkom Agencijom za borbu protiv narkotika – DEA”, navode iz policije.

U pograničnom dijelu, na teritoriji Albanije, po prelasku državne granice iz pravca Crne Gore, agenti DEA i pripadnici albanske policije uhapsili su crnogorskog državljanina.

“On je lišen slobode zbog krivičnog djela trgovine narkoticima na međunarodnom nivou, i krivičnog djela pranje novca, za koje ga terete pravosudni organi Sjedinjenih Američkih Država”, saopšteno je iz policije.

U koordinisanoj akciji, po nalogu Višeg državnog tužilaštva, istovremeno su na teritoriji Tuzi izvršeni pretresi kuće i pomoćnih prostorija koje koristi ova osoba, u cilju pronalaska predmeta koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u SAD, kako bi se izbjegla mogućnost njihovog sklanjanja ili uništenja.

“U saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u toku je preduzimanje daljih mjera i radnji na ovom predmetu”, navode iz policije.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here