Napeto u Prijestonici i danas. Policija je jutros na Cetinju na više lokacija bacila suzavac na građane koji protestuju zbog najavljenog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastitru. U Prijestonici se od ranih jutarnjih sati čuju policijske sirene. Po naređenju premijera priveden je Veselin Veljović.

Novinar CdM-a sa lica mjesta javlja da je gotovo nemoguće je ostati na ulicama Cetinja jer je policija bacila ogromne količine suzavca.

8:50

Premijer Zdravko Krivokapić je naložio da se privede savjetnik Predsjednika Uprave policije i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović.

8:45

Policija je razbila više barikada na prilazima Cetinju osim one na Belvederu. Na Belvederu su zapaljene su gume, građani ne odstupaju.

Policija zahtijeva da svi gosti Gradske kafane na Cetinju napuste objekat. U toj kafani bili su funkcioneri opozicionih partija.

8:30

Patrijarh SPC Porfirije i mitropolit crnogorsko primorski Joanikije stigli su u Cetinjski mansatir helikopterom. Njih obezbjeđuju jake policijske snage.

8:06

Prema posljednjim informacijama i oko Cetinjskog manastira se grupišu pojačane policijske snage. Sveštenstvo SPC nije stiglo na Cetinje. Krenuli su prema Cetinju ali su se vratile prema Podgorici.

8:05

Oko 50-ak policajaca stiglo je na Belveder i traže od demonstranata da se raziđu. Izdali su naređenje da se okupljeni raziđu, te saopštili da će u suprotnom upotrijebiti sredstva prinude.

7:45

Jake policijske snage uputile su se prema Cetinju kako bi probile barikade i omogućile sveštenstvvu SPC da stigne do Cetinjskog manastira. Građani poručuju da to neće dozvoliti.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here