U navodima koje je savjetnik crnogorskog predsjednika i bivši šef policije Veselin Veljović iznio u autorskom tekstu u Pobjedi, nema elemenata krivičnog djela, potvrdila je za Pobjedu tužiteljka portparol Višeg državnog tužilaštva, Lepa Medenica.

Ona je kazala da je Više tužilaštvo samoinicijativno formiralo predmet nakon što je objavljen autorski tekst Veselina Veljovića i nakon ocjene iskaza i prikupljenih dokaza odlučilo da nema elemenata krivičnog djela.

Veljović je 16. avgusta saslušan u podgoričkom VDT-u – koje je preuzelo predmet izviđaja od podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) – zbog navoda iz autorskog teksta, da je „sveta dužnost i obaveza“ svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih Cetinjana i ostalih građana Crne Gore da u prvim danima septembra budu zajedno u prijestonici.

Veljović je nakon saslušanja kazao da je ono „urgentno i preuranjeno“ i da ga doživljava kao „političko trućanje i nepoznavanje činjenica“. Ponovio je da su njegovi tekstovi „stav slobodnog građanina“ i da nikad nijesu bili potpisani s funkcije savjetnika za bezbjednost predsjednika države Mila Đukanovića.

Pobjeda/Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here