Vicepremijer Crne Gore Dritan Abazović poručio je da će u slučaju smjene Ministra unutrašnjih poslova, Sergeja Sekulovića, oboriti Vladu.

”Ako želimo da imamo novog ministra unutrašnjih poslova, možemo, ali ćemo imati novog premijera, novu Vladu i nove izbore”, kazao je Abazović

Vicepremijer Crne Gore, Dritan Abazović kazao je večeras u emisiji Načisto da je postignut dogovor sa premijerom, i da će se sastaviti tijelo za operativnu komunikaciju, od pet članova, koja treba da uradi analizu koordinacije sektora bezbjednosti odnosno učestvovanja svih u vezi događaja na Cetinju.

”Mi ćemo odrediti pet osoba, one moraju da budu iz različitih institucija i profesionalci. Ne možemo staviti ljude koji nemaju veze sa bezbjednošću da procjenjuju da li je bilo propusta. To se neće desiti do ponedjeljka. Probaćemo to da završimo u 15 dana i da nakon toga izađemo sa analizom”, poručio je Abazović.

Kako je dodao na mjesto vicepremijera nije došao da bi Crnu Goru dalje gurao u podjele.

”Došao sam da dam doprinos da se građani Crne Gore pomire. Preuzeo sam sektor bezbjednosti ne iz razloga što sam veliki fan jer je to linija u kojoj se čuva euroatlanski kurs ove države. Više puta sam rekao svima, ako se pređe crvena linija, a ovim činom posljednjim događajima i reakcijama koje su se desile nakon što se sve uspješno desilo, mislim da su oni tu liniju nagazili. Nije nemoguće da mi nećemo imati novog ministra unutrašnjih poslova, ali je isto tako mogućnost da ćemo imati novog premijera. Ja ću nakon toga oboriti ovu Vladu ako se desi nešto što je nepravednmo”, poručio je on.

Abazović je dodao da se preko njegovih leđa policijom neće upravljati iz Beograda.

”Ja sam se borio da idemo drugačijim putem. Obećao sam da mafija neće vladati ovom državom. Sve grupacije mafije su napadnute u prethodnom periodu. Tražili su da se glasa o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti ispoštovali smo, tražili su ekspertsku Vladu i to smo uradili. Za sve što smatram da je pravda ja ću stati iza toga, bez obzira na političku, ličnu ili bilo koju drugu cijenu. Može sve da ide do jedne mjere ali ovo je počelo da bude indikativno. Ako neko misli da policijom treba upravljati iz Beograda, to se neće desiti. Ako neko misli da policijom treba da se upravlja na način što ćemo da gledamo kako da ostvarimo svoj politički profit, ni to se neće desiti. Ne preko mojih leđa. Ako želimo da imamo novog ministra unutrašnjih poslova, možemo, ali ćemo imati novog premijera, novu Vladu i nove izbore”, kaže Abazović.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here