Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas sepskim medijima da je bilo tačno da je ustoličenje mitropolita Joanikija bilo otkazano, i čestitao premijeru Zdravku Krivokapiću što je pokazao da ima instrumente da sprovede u djelo.

Rekao je da je već čestitao mitropolitu Joanikiju na ustoličenju, ali i da čestita Crnoj Gori na tome tome što je uprkos pritiscima organizovala ustoličenje na Cetinju.

“Dobro je što je Vlada promijenila svoju odluku, bilo je tačno da nije trebalo da se dogodi ustoličenje, ali je to oko 1 sat promijenjeno i dobro je da se to desilo, i čestitam Krivokapiću što je pokazao da ima instrumente da sprovede u djelo”, naglasio je Vučić.

Prema njegovim riječima najavljivane su tenzije, najavljivani su protesti, Cetinje je mjesto koje je preko 90 odsto stanovništvo orijentisano protiv SPC i prema svima koji pripadaju drugim narodima osim crnogorskog, “ali ne mislim da je mržnja stvarna već indukovana od strane određenih političara, što je rezultiralo ovim zbivanjima”.

Agencije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here