Tokom današnjeg obilaska Zete, u blizini novoizgrađenog dječijeg igrališta u Balabanima, verbalno je i uz prijetnje smrću, a umalo i fizički, napadnut gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. Da je napadnut, Vuković je potvrdio CdM-u.

“Tačno je da me napao Momčilo Kukuličić“, kazao je kratko Vuković CdM-u.

Naime, prema saznanjima CdM-a, u trenutku kada je Vuković sa saradnicima krenuo da napušta predmetnu lokaciju, ispred njih se parkirao automobil kojim je upravljao Momčilo Kukuličić.

Nakon toga, Kukuličić je, uz salvu uvreda i prijetnji, pokušao da se približi Vukoviću, u čemu su ga onemogućili službenici Komunalne policije.

Kukuličić je, navodno, višeštruki povratnik u vršenju krivičnih djela. Tako je polovinom prošle godine hapšen jer je, koristeći čekić, napao policajca u Zeti.

Inace, riječ je simpatizeru Demokratskog fronta, odnedavno zaposlenom u Nacionalnim parkovima.

Protiv Kukuličića će biti podnijeta krivična prijava.

CdM-u je saopšteno da je o incidentu upoznato nadležno Tužilaštvo, te da policija po njihovom nalogu preduzima mjere iz svoje nadležnosti.

“Policija preduzima mjere i radnje iz svoje na utvrđivanju okolnosti događaja”, kazali su nezvanično CdM-u iz policije.

Izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj” Ljubomir Filipović kazao je da snažno osuđuje napad na Vukovića.

“Očigledno je da neki ljudi misle da mogu da prijete, tuku i maltretiraju svakog ko nije dio ove vlasti jer upravo ta ista vlast ovakvo nasilničko ponašanje ohrabruje”, naveo je Filipović na Tviteru.

I GP “Nova ljevica” najoštije osuđuje današnji verbalni i umalo fizički napad uz prijetnje smrću na Ivana Vukovića i zahtijeva od nadležnih institucija hitnu reakciju i procesuiranje odgovornih.

Povodom sve češćih uvreda napada, prijetnji koje se dešavaju, kako uživo tako i putem društvenih mreža, pozivaju Upravu policije da se aktivnije uključi, nadzire djelovanje ekstremnih pojedinaca i preduzme mjere i radnje u skladu sa zakonom.

“Pogotovo su u tome aktivne FB grupe, za koje sumnjamo da su formirane od pojedinih političkih partija, a koje su inicijatori i podstrekači napada i prijetnji na pojedince koji imaju suprotne stavove u odnosu na one koje administrator tih FB grupa i stranica zagovaraju”, kazao je Saša Mijović iz GP “Nova Ljevica”.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here