Cetinjska policija uhapsila je dvije osobe koje su vrijeđale i prijetile odborniku Građanskog pokreta URA dok se za jednom osobom traga. Takođe, policija je identifikovala i osobu koja je upućivala prijetnje i uvrede potpredsjedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću.

Iz policije je saopšteno da se preduzimaju intenzivne aktivnosti na lociranju ovog lica a predmet je upućen nadležnom tužilaštvu.

Danas oko 10 časova ispred zgrade Opštine Cetinje, gdje se održavala sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje, okupila se grupa od oko 30 građana, koji su prilikom dolaska odbornika GI „Ura“ Slavka Jankovića negodovali.

“Tom prilikom iz grupe građana su se izdvojili F.P. (35) i V.J. (49) oba iz Cetinja, i uputili Jankoviću niz uvrjedljivih riječi i psovki. Nakon toga je prišao M.Č. (54) iz Cetinja i uputio Jankoviću prijeteće riječi. F.P. i M.Č. su nedugo nakon događaja locirani i privedni u službene prostorije policije dok se za licem V.J. traga”, saopšteno je iz policijeprijk.

O događaju je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Cetinjska policija je, kako je saopšteno, uhapsila M.Č. i F.P. zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

“Ispred zgrade Opštine, tokom trajanja sjednice, M.V. (41) iz Cetinja je uputio prijetnje i niz uvreda i psovki na štetu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića. Za pomenutim licem se traga a o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se predmet dostavi u rad Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju”, ističuu iz policije.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here