Dejan Zlatičanin boriće se večeras u Jekaterinburgu sa Zaurom Abdulajevim za upražnjenu WBC silver (srebrnu) titulu lake kategorije profesionalnog boksa.

Pobjednik glavne borbe u reviji “Noć zvijezda” trebalo bi da uđe u uži krug kandidata za izazivača Devina Hejnija, svjetskog šampiona u WBC federaciji, jedinog boksera koji je nanio poraz večerašnjem rivalu crnogorskog asa.

Abdulajev se 14 puta našao u profi ringu, 13 puta je slavio, od čega osam nokautom. U borbi za upražnjenu privremenu WBC titulu, u septembru 2019, Hejni ga je pobijedio nakon što su iz ugla ruskog boksera uoči pete runde signalizirali da zbog povrede ne može da nastavi meč.

“Pobjeda nad Zlatičaninom i WBC srebrni pojas približiće me novom meču sa Hejnijem i svjetskoj tituli. Želim da budem prvorangirani u lakoj kategoriji, sada sam šesti. Vidim da Zlatičanin najavljuje pobjedu, ali i ja sam maksimalno motivisan. Biće rat u ringu”, rekao je Abdulajev poslije zvaničnog mjerenja, na kojem je imao 61,2 kilograma, 200 grama više od Zlatičanina.

Za “rat” je spreman i Zlatičanin (24-0-2), nekadašnji šampion svijeta u najprestižnoj WBC federaciji.

“Mislim da sam dobro odradio četrdesetodnevne pripreme u Sloveniji sa svojim trenerom Slobodanom Anđelićem. Bilo je veoma naporno, ali sve sam to morao preći da bih podigao formu i da bih se borio protiv šestog borca sa WBC rang liste. Čeka me težak posao, svjestan sam toga, ali uvijek očekujem da ću naći rješenje da dođem do pobjede”, kazao je Zlatičanin za Pobjedu.

Popularni Dinamit posljednju borbu imao je 10. novembra 2019, kada je u Podgorici jednoglasnom odlukom sudija pobijedio ruskog borca Vishana Murzabekova.

Za razliku od njega, Abdulajev je u posljednjih godinu imao dva meča – i u oba pobijedio.

“Tako duga pauza obično zna da predstavlja hendikep, ali vjerujem da mi to neće pokvariti planove. U ringu će se, ipak, sve vidjeti”, istakao je Zlatičanin, koji je deset godina stariji (37 naspram 27) i 12 centimetara niži od protivnika (175-163).

“Mislim da mu neće mnogo pomoći to što je mlađi jer se lijepo osjećam. Osjećam se snažno i još imam želju da budem među najboljima. I za to što je viši takođe smatram da neće prestavljati veliki problem jer i do sad su skoro svi protivnici bili viši od mene. Ukoliko nametnem svoj ritam i taktiku, i budem držao sredinu ringa, pobjeda ne može da izmakne”.

Abdulajev je velika nada ruskog profesionalnog boksa, boksovaće na domaćem ringu, ali Zlatičanin ima veće iskustvo.

“Moj najjači adut je što mogu jače da udarim od njega. Jasno mi je da je Abdulajev izuzetno žilav i dobro pripremljen borac. U boksu se ne mogu davati tačne prognoze, ali mogu približno onome što će se dešavati u ringu”, dodao je Zlatičanin.

Najuspješniji crnogorski profesionalni bokser svih vremena doživio je težak nokaut u prvoj odbrani pojasa svjetskog šampiona, januara 2017. od Majkija Garsije.

Vratio se pobjedom nad manje poznatim Evinsonom Ererom, potom pretrpio šokantan poraz tehničkim nokautom od Roberta Ramiresa, ali je poslije trijumfa nad Vishanom Murzabekovim u “Morači” poručio: “Još u meni ima dinamita”.

Okršaj sa Abdulajevim možda je posljednja prilika za trideset sedmogodišnjeg Podgoričanina da se vrati u svjetski vrh i dođe u priliku da ponovo osvoji svjetsku titulu.

“Ovaj meč je vrlo važan za mene, u slučaju pobjede vratio bih se među pet najboljih na svijetu. Što će se dalje dešavati ne mogu da znam jer sam i poslije pobjede nad Murzabekovim imao velike planove, pa mi je karijera stala skoro dvije godine zbog korona virusa”, poručio je Dejan Zlatičanin.

Revija “Noć zvijezda” u Jekaterinburgu počeće u 13 sati po našem, a 16 po lokalnom vremenu.

Uoči meča Abdulajev – Zlatičanin planirano je osam uvodnih borbi, svaka od 10 rundi.

Organizator je najavio da će mečevi uživo moći da se gledaju preko Jutjub kanala RCC: MMA & Boxing.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here