Patriotsko komitski savez saoštio je da je nezakonitim prepisivanjem vlasništva nad Cetinjskim manastirom crkvi Srbije, ova, kako kažu, jadovlada pokazala da sada već „vlada“ samo golom silom i da je ništa ne zanima, ni Evropa, ni zdravlje, ni razvoj, samo otimanje, zatiranje, obezličavanje crnogorskog identiteta u cjelini i države Crne Gore.

“Iako će njihovo „vlasništvo“ nad najvećom crnogorskom svetinjom trajati do dana njihovog pada i poraza na izborima, još jednom zapanjuje drskost i bezočnost kojom su tajno, kao svi otimači, oteli nešto što im ne pripada. U saopštenju njihovog vd šefa katastra još se kaže da će se i sve ostale „nepravilnosti“ koje postoje vezano za vjerske objekte, ispraviti u hodu, što znači da će oteti i onih oko 300 crkvi koje nijesu bile upisane u katastar na crkvu Srbije. Time će projekat otimanja crnogorskih svetinja, crkava i manastira, biti zaokružen”, navodi se u saopštenju.

PKS poručuje crnogorskoj opoziciji, građanima Cetinja i odbornicima cetinjskog parlamenta, da, kako ističu, dobro razmisle što nam je činiti i da li će se i ovo dozvoliti.

“Kako god odlučite, mi ćemo podržati. A ako bude trebalo i svojim životima braniti Cetinjski manastir pa neka pendrek opet organizuje snage bezbjednosti da izvedu „dobru akciju“ kao što su je izveli 5. septembra. No ovog puta ćemo biti spremni! Dok se čeka bijeli svijet da se okrene Crnoj Gori, dok se kalkuliše procentima i pametuje na sve strane, vlast nam ruši državu u komade. Okupimo se i dogovorimo poteze. Vakat je”, poručuju iz PKS.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here