Iz Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” podsjećaju da je Oliver Ivanović ubijen na današnji dan prije četiri godine i još nije utvrđeno ko su nalogodavci i počinioci tog zločina.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred prostorija njegove stranke u Sjevernoj Mitrovici.

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića biće obilježena pomenima i odavanjem pošte u Beogradu i Kosovskoj Mitrovici, na mjestu gde je Ivanović ubijen. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u 8.15 zapalio svijeću u hramu Svetog Save u znak sjećanja na Ivanovića.

Opozicija u podne u Beogradu organizuje protestnu šetnju od Andrićevog venca do Crkve svetog Marka. Građanska inicijativa SDP danas u 10 sati četvrtu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića obilježiće pomenom i paljenjem svijeća na mjestu ubistva.

Na istom mjestu, u 8:15 okupili su se i prijatelji i saborci Olivera Ivanovića, koji su preko društvenih mreža uputili poziv građanima da se okupe u što većem broju i zapale svijeće.

N1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here