U Lidlu u Pločama pronađeno 18 kilograma kokaina u paketima banana. Kako piše Slobodna Dalmacija drogu je pronašla prodavačica kada je vadeći banane iz paketa pronašla kokain.

Bio je to jedan od devet pristiglih paketa banana u trgovini Lidl u utorak ujutro i u njemu je bilo 16 pakovanja sa ukupno 18 kilograma kokaina. Pošiljka je stigla iz Zagreba iz Lidlovog distribucionog skladišta.

O pronalsku kokaina oglasili su se iz Lidla u Zagrebu. Odgovarajući na postavljena pitanja, samo su šturo potvrdili “da je policija pronašla nedopuštene opijate među kutijama banana u našoj trgovini u Pločama. Budući da se radi o kriminalnoj radnji, predlažemo da se obratite policiji”, stoji u odgovoru iz Lidla.

Nisu bili rječitiji ni u PU dubrovačko-neretvanskoj, gdje su takođe kratko potvrdili da je riječ o zapljeni te da je kokain izuzet, a istraga se nastavlja. Međutim, za razliku od ranijih zapljena kokaina, kada je policija u saradnji s Deom pratila pošiljke banana, kokain u Lidlu sasvim je slučajno pronađen.

Trgovina Lidla je tako postala kolateralna žrtva na kokainskom putu jednako kako je to proljetos bilo i poduzeće “Frigo Bonsai” iz Opuzena, u čijem skladištu je bio frigo kontejner s bananama, a u oplati je bio skriven kokain.

Hrvatska glasila podsjećaju da je već duže Luka Ploče ulazna vrata narkodilerima za uvoz kokaina iz Južne Amerike, uglavnom u pošiljkama banana.

Zanimljivo je da je u luci Ploče sredinom aprila zaplijenjena rekordna količina oko 500 kilograma kokina, no niko ga nije preuzeo pa tako tada nije bilo hapšenja.

Slobodna Dalmacija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here