Premijer Dritan Abazović saopštio je danas da je dezinformacija je da će Ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom SPCbiti potpisan 3. avgusta, kazao da ne zna termin kada će biti potpisan. On je najavio da će sjutra biti zaokružena pravna analiza teksta Ugovora sa SPC. To je Abazović kazao novinarima nakon razgovora sa španskim premijerom Pedrom Sančezom.

Juče su se pojavile nezvanične informacije da će Ugovor sa SPC biti potpisan 3. avgusta na Vili Gorica.

“Sjutra biti zaokružena pravna analiza teksta Ugovora sa SPC, a nakon toga ćemo obavijestiti javnost, odnosno Kabinet će napraviti saopštenje i predstaviti šta je došlo do nas, šta je tretirano. Termin potpisivanje ne znam, ali mislim da se taj proces treba dovesti do kraja”, naglasio je Abazović.

Komentarišući najavu DPS-a da će podnijeti inicijativu kojom bi se izglasalo nepovjerenje Vladi, ukoliko se potpiše ovakav ugovor Abazović je rekao da nema ništa protiv, te da je spreman i za izbore.

“Rekao sam da ne mogu da vodim Vladu koja će imati ucjene onih koji će da je podržavaju. Ne mogu da se kriju iza evropske agende, jer to nije evropska agenda”, rekao je on.

Ako neko želi, dodao je, da atomizira građansko društvo, neka to građani prepoznaju.

Očekuje da će danas biti izabran Sudski savjet

Abazović očekuje da će danas biti nastavljena sjednica Skupštine Crne Gore i da će na njoj biti izabran Sudski savjet.

Prema njegovim riječima, ostaje dilema da li će postojati dvotrećinska većina, ali ako se i tropetinska identifikuje to će značiti da je proces faktički doveden do kraja, s tim što bi moralo da se ponovi glasanje za nekih 30-ak dana.

“Ako želimo ka EU, znamo kakve odluke treba donijeti”, istakao je Abazović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here