Funkcioner Mladih Liberala iz Nikšića Vuk Nikčević, nakon održanog protestnog govora ispred Centra bezbjednosti u Nikšiću postao je meta vrijeđanja i napada na društvenim mrežama, saopštio je predsjednik Mladih LP-a Ammar Borančić.

“Sve češći pritisak iz policijskog aparata na sve koji misle drugačije i javno to govore, ne prestaje.Vuk Nikčević, funkcioner Mladih Liberala iz Nikšića, nakon održanog protestnog govora ispred Centra bezbjednosti u Nikšiću postao je meta vrijeđanja i napada na društvenim mrežama. Osim orkestrirane kampanje mržnje desničarskih i šovinistički grupacija, na Nikčevića je svojim komentarima, ničim izazvan, nasrnuo i policijski službenik iz Plužina, izvjesni gospodin Ćalasan”, poručio je Borančić.

Vulgarnim vrijeđanjem i javnim ponižavanjem na mrežama Nikčević se, navodi on,”kao mlad čovjek koji je iznio svoje mišljenje na dostojanstven način bez bilo kakvog vrijeđanja, očigledno pokušava ućutkati i zastrašiti, no to je uzaludan posao”.

“Međutim, zabrinjava kad takva agresija dolazi od strane službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, pojedinaca koji u svojim rukama imaju silu, pa se postavlja pitanje da li se iko od nas ko razmišlja i govori javno drugačije, može osjećati bezbijedno u sopstvenoj državi? Zato očekujemo reakciju MUP i nadležnog ministra koji će potvrditi da su ovakva ponašanja nedopustiva i nečasna”, dodao je Borančić.

Napominje da je uloga policije i njenih službenika “da štite javni red i mir”.

“Što su pojedini još prilikom proslave Dana državnosti u Nikšiću doveli pod znak pitanja, a ne da zastrašuju građane i mlade ljude koji misle svojom glavom i hrabro iznose stavove. Zato želim da poručim, ne samo Nikčeviću i mladim liberalima, već svim mladim ljudima Crne Gore, da ne pristaju na pritiske i prijetnje, već da ih procesuiraju i da nastave da otvoreno, slobodno i hrabro govore istinu na svakom mjestu jer je to jedini put ka slobodnom društvu i državi. Od nas će uvijek imati otvorenu podršku”, zaključio je Borančić.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here