“Svaka čast ljudino, biću zahvalan do kraja života. Divan čovjek i pravi heroj”.

Ovo su riječi Gradimira V., djede jednogodišnjeg mališana kom je život spasio slučajni prolaznik.

Naime, majka se sa svojom jednogodišnjom bebom vraćala od ljekara u Obrenovcu, jer je mališan imao visoku temperaturu. U jednom momentu primijetila je da je djetetu pozlilo i da se onesvijestilo.

Izbezumljena žena je zaustavila vozilo, uzela sina sa zadnjeg sjedišta i pokušala da mu pomogne, tada je naišao drugi automobil iz kog je istrčao čovjek i uzeo mališana koji je već prestao da diše.

Odmah je zgrabio dijete majci iz naručja i kako nije uspio da ga osvijesti položio je bebu na zemlju i počeo da joj daje vještačko disanje. Krenula je jeziva trka sa vremenom u borbi za mališanov život.

Junak dana koji je spašavao mališana bio je Obrenovčanin Marko Dragićević koji je srećom uspio da reanimira dijete. On je mališana koji je počeo da daje znake života čvrsto držao u naručju do dolaska hitne pomoći.

“Dječak je dobro, čuo sam se sa njegovom majkom, oporavlja se i nema nikakvih posljedica”, rekao je junak Marko za Blic.

Snimak ove drame objavljen je juče na društvenim mrežama, i jedan od komentara ostavio je i djeda bebe koja je prestala da diše.

On je na pitanja drugih zabrinutih građana, rekao da je beba Vuk sada dobro, ali da nije bio jer je imao visoku temperaturu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here