Trenutno se odvija prava drama u nikšićkoj Željezari. Radnici su se u znak protesta popeli na krov, i prijete da će da skoče, saopštio je kratko za Radio televiziju Nikšić Ivan Vujović, predstavnik radnika.

Nezadovoljni ishodom razgovora sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem radnici Željezare održali su poslijepodne zbor i nakon toga protest nastavili na krovu upravne zgrade. Insistiraju da sa njima hitno razgovara premijer Dritan Abazović. Najavili su da će noć provesti na krovu.

Radnicima je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović saopštio da moraju sačekati mišljenje Evropske komisije (EK) u vezi plana države da uđe sa Miodragom Dakom Davidovićem u vlasničku strukturu fabrike. Kazao im je kako je najbolje rješenje da uzmu otpremnine koje se kreću do pet do sedma hiljada eura, ali je to njima neprihvatljivo. Poručuju da ih niko pa ni Vlada “neće vući za nos”.

Predstavnik radnika Ivan Vujović kaže da se već mjesec priča o varijanti da država sa Davidovićem kupi fabriku od turske Tosjali grupe i niko se do sada nije sjetio da je potrebno konsultovati EK da li se radi o državnoj pomoći ili ne.

On ističe da je nezadovoljstvo radnika veliko i da Sindikat ne može više da ih ,,kontroliše”

Rtnk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here