Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom Dana opštine Plav predsjedniku Opštine Nihadu Canoviću, predsjednici Skupštine opštine Jasmini Cikotić, odbornicima i svim građankama i građanima ovog grada, saopšteno je iz njenog Kabineta.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime najsrdačnije čestitam Dan opštine Plav.

Plav je pravi primjer suživota i uvažavanja različitosti, te sam uvjerena da će građanke i građani plavske opštine i ubuduće afirmisati ove vrijednosti, kao što su to vjekovima činili.

Ovo područje ima raznovrsne mogućnosti za dalji razvoj, među kojima su hidrografski, poljoprivredni, turistički i šumski potencijali, ali i izuzetno bogatstvo ljekovitog bilja. Neophodna je adekvatna valorizacija pomenutih resursa, uz prethodno uklanjanje ključnih prepreka za puni razvoj u pojedinim oblastima, poput nedovoljne saobraćajne povezanosti, koja donekle ograničava ekspanziju turizma u ovom području, koje je veoma pogodno za zdravstveni i sportski turizam.

Uvjerena sam i da će brojni iseljenici iz Plava, koji žive i uspješno privređuju širom svijeta, a ponose se svojim porijeklom, u sve većoj mjeri ulagati u razvoj njihove matične opštine”, navodi se u čestitki.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here