Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije boravi u posjeti Eparhiji lovčanskoj Bugarske pravoslavne crkve i njenom arhipastiru Mitropolitu ločanskom Gavrilu.

Kako prenosi Mitropolija crnogorsko-primorska, mitropolit Joanikije je zablagodario zablagodario dolazak Gavrila na njegovu intronizaciju koja je, kako kaže, bila po svemu jedinstvena.

Dodao je da su određene političke sile pokušale da spriječe ustoličenje, ali da se “zahvaljujući ljubavi Božjeg naroda i ljubavi arhijereja, među kojima je najstariji bio Mitropolit Gavrilo – sve završilo dobro i lijepo”.

“Mi znamo, Vaše Visokopreosveštenstvo, da vi saosjećate sa našim teškoćama, sa svim nevoljama kroz koje smo prolazili. Krijepila nas je ljubav i milost Božija, sila Božija, ali i molitve svih pravoslavnih za očuvanje pravoslavne vjere u Crnoj Gori. I mi smo doživjeli da je sveta pravoslavna vjera silna, da ona ima najjače oružje. To nije oružje vatre i baruta, niti neko drugo razorno oružje. Ona se bori istinom, ljubavlju, smirenjem, trpljenjem. Jednostavno, svjedočenjem Jevanđelja”, rekao je, između ostalog, mitropolit Joanikije, prenosi MCP.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here