Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo osvrnuo se na jučerašnjih skup na temu rušenja mauzoleja na Lovćenu. On je kazao da na mjesto mauzoleja namjeravaju da sagrade kapelu Karađorđevića, “simbol propasti i okupacije Crne Gore”.

“Juče je u sabornoj crkvi Srpske crkve u Podgorici održan skup na temu rušenja mauzoleja na Lovćenu. Na njegovo mjesto namjeravaju da sagrade kapelu Karađorđevića, simbol propasti i okupacije Crne Gore. To je jedno kvazireligiozno zdanje koje oličava imperijalnu ambiciju i moć Srbije. Utemeljeno je u svetosavlju koje nije ideologija nego krakterologija ljudi koji jurišaju na sopstvenu državu s namjerom da joj slome ustavni poredak u korist stranih sila”, kazao je mitropolit CPC.

Mitropolit Mihailo ističe da je zapanjen da je “ikome pala na um takva ideja a kamo li održavanje takve vrste skupa”.

“Za Crnogorce mauzolej ima duboki duhovni, politički i emotivni značaj. Takav akt držimo napadom na samo crnogorsko nacionalno i državno biće koji neće ostati bez odgovora. Uzburkaće emocije i kanalisaće ih u pravcu koji će izazvati sukobe. Molimo se velikome Bogu da organizatore skupa dozove pameti da ne izazivaju krvomutnju među braćom i podstiču zavadu, jer se to ne može dobro završiti”, zaključio je Mihailo.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here