Neki mediji u Crnoj Gori i regionu, kao i korisnici Twittera, objavili su da će Ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve biti potpisan 3. avgusta. Za sada nije poznato da li je informacija tačna ili je riječ o spekulacijama jer se tim povodom nisu zvanično oglašavali ni iz Vlade Crne Gore ni iz SPC.

Portal Banjaluka.net piše, pozivajući se na neimenovane izvore iz Vlade Crne Gore, da će Ugovor 3. avgusta u Vili Gorica potpisati crnogorski premijer Dritan Abazović, a u ime SPC patrijarh Porfirije i mitropolit crnogorsko primorski Joanikije.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je, sinoć u intervjuu za N1, pad Vlade ukoliko bude potpisan Ugovor sa SPC, njime nijesu dovoljno zaštićeni državni interesi Crne Gore.

<<<Đukanović: Žalim što sam još u političkom životu, ali to nije najava odlaska – nijesam još odlučio hoću li se kandidovati<<< “Ako se potpiše ugovor za koji smo jasno ocijenili da je protivan ustavno-pravnom sistemu i državnim interesima Crne Gore, ovakav kakav je usvojen Vladi, nema nikakve sumnje, procesuiramo inicijativu za smjenu Vlade. Parlament nastavlja još da funkcioniše sve do održavanja izbora, jer od pada Vlade do održavanja izbora mora proći, da kažem, vjerovatno, najmanje 60, a najviše 90 dana. U tom periodu parlament radi, mi zakazujemo izbore i dobijamo novu Vladu”, rekao je Đukanović. Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here