Vanraspravno vijeće višeg suda potvrdilo je odluku sudije za istragu kojom je određen pritvor Službeniku Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petru Lazoviću i Radovanu Pantoviću.

Lazoviću i Pantoviću koji se sumnjiče za članstvo u kriminalnoj organizaciji Slobodana Kašćelana pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Lazoviću i Pantoviću je prošlog utorka određeno zadržavanje do 72 sata.

Lazović je pred tužiocem negirao optužbe da je kao pripadnik kavačke kriminalne grupe počinio niz teških krivičnih djela i pozvao tužilaštvo da preispita dokaze koje ima protiv njega.

On se konkretno sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Dan nakon što je uhapšen Lazović, lisice na ruke stavljene su i Radovanu Pantoviću u predmetu formiranom po materijalu sa aplikacije Skaj.

Za razliku od Lazovića, Pantović se pred SDT-om branio ćutanjem.

On se sumnjiči za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Pobjeda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here