Zastave sa ograde Cetinjskog manastira biće sklonjene onog momenta kada se sa crkve Sv. Nikole u Kotoru skloni trobojka sa četiri ocila ili ako se omogući da se sa zvonika Manastira istakne crnogorska zastava istih dimenzija – kazali su za Radio Cetinje građani koji su pokrenuli protest, nakon što je monahinja SPC skinula, smotala i bacila državnu zastavu u prošlu subotu.

Radio Cetinje saznaje da je na organizatore protesta vršen pritisak iz određenih političkih krugova, koje nijesu željeli da imenuju, ali su oni odlučno odbili da sklone zastave sve dok se ne ispune navedeni zahtjevi.

Protest i performans sa crnogorskim zastavama traje od subote, a kulminirao je video projekcijom zastave na apsidu crkve Bogorodice u neđelju veče.

Zastave su postavljene i na ogradu Vlaške crkve u centru grada, a u Bajicama je na hramu Sv. Jovana takođe istaknuta državna zastava Crne Gore.

Čitavo vrijeme na platou ispred Cetinjskog manastira je prisutna policija. Iz policijskih izvora je saopšteno da tokom trajanja protesta nije došlo do remećenja javnog reda i mira.

Cetinjski list

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here