Predsjednica Savjeta mladih DPS Crne Gore Sonja Milatović, podsjetila je na Međunarodni dan mladih, koji se obilježava danas, 12. avgusta.

“Dan kad će se mnogi sjetiti nas mladih. Dan kad će mnogi stati ispred kamere da snime kojekakve video poruke poput:”Vi ste budućnost ove zemlje!” ili “Vi morate biti pokretačka snaga ovog društva”. Dan kad ćemo, zahvaljujući tome, dobiti nekih deset sekundi u okviru onog vremenskog intervala kad se najavljuju najvažnije vijesti dana pred emitovanje Dnevnika. Danas je 12. avgust”, istakla je Milatović.

Ona je dodala da je to dan kada će “dušebrižnici pozvati na aktivno djelovanje, jer nam je, kako tvrde, obaveza da budemo inicijatori promjena nabolje”, odnosno kako je navela, “Dan kad će nas milosrdnici, koji su davno zaboravili da čitaju knjige, podsjetiti da je znanje naša najveća moć”.

Poručuje kako mladima ne trebaju pompezne najave toga da smo mi budućnost ove zemlje, jer, ističe, “mi smo itekako, na sreću Crne Gore, njena sadašnjost”.

“Ne trebaju nam ni senzacionalni naslovi o tome da bi trebalo da budemo pokretačka snaga, jer mi to već jesmo”, kazala je predsjednica Savjeta mladih DPS-a.

Takođe, kako je navela, da nije bilo onih mladih, koji cijelim svojim bićem vole državu, čije se ćutanje nije moglo kupiti radnim mjestom u Elektroprivredi, Cedisu ili nekoj drugoj državnoj firmi, teško da bi se tako i toliko glasno čule kritike upućene na adresu onih vlada koje su satirale obrazovni sistem i kulturu, a onda, stvarajući nikad goru atmosferu u društvu, bez stida i srama progovarale o odlivu mozgova.

“Ne treba nama čestitka ni deset sekundi najavne špice dnevnih vijesti 12. avgusta, jer mi nijesmo sporedna ili usputna, već, za one, kojima je istinski stalo do Crne Gore, jesmo i moramo biti glavna tema”, poručila je Milatović.

Dodaje, kako mladima nije potreban ni poziv na djelovanje, jer već dvije godine djeluju kako bi zaustavili ruiniranje “naše kuće”, kako iz vidokruga ne bi nestala perspektiva da u Crnoj Gori sjutra “podižemo svoju djecu”.

“Ne treba nam ni poruka o važnosti obrazovanja, već nam treba hitno unapređenje cijelog sistema kako mladi, željni da uče, ne bi bili prinuđeni da više i bolje od onoga što im nudi državni univerzitet traže u nekim drugim državama”, ističe Milatović.

Kako je navela, mladima Crne Gore, umjesto čestitke, upućuje veliko hvala, jer su, dodaje, u ovim, za Crnu Goru, sumanutim vremenima umjesto kupovine karte, ipak, odlučili da ostanu i da se izbore za ponovno uspostavljanje sistema vrijednosti u kakvom bi željeli da odrastaju nove generacije.

“Hvala, jer bi, bez vas, sve što je uslijedilo nakon 30. avgusta 2020. godine bio nepodnošljivo težak krug pakla”, poručila je ona.

Predsjednica Savjeta mladih DPS-a ocjenjuje da je upravo, zahvaljujući mladima, onako odjeknuo Belveder kao jedan od najsvjetlijih datuma u novijoj crnogorskoj istoriji.

“Hvala, jer ste u moru primitivizma i nevaspitanja, 13. jula na Trgu slobode pokazali šta znači biti ujedinjen u ljubavi prema domovini”, dodaje Milatović.

Zahvalila se i zbog toga jer su mladi, “nepokolebljivi i neustašivi” u namjeri da spase ovu državu iz kandži licemjernih pomiritelja.

“Danas je 12. avgust. Dan, kad uprkos težini (ne)vremena koje je pogodilo našu državu, mi, ipak, nećemo spakovati kofere”, zaključila je Milatović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here