Kako god se situacija bude odvijala Crna Gora ostaje privrženi partner SAD, rekao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon sastanka sa Gabrijelom Eskobarom u Stejt departmentu. On je kazao lider Demos-a Miodrag Lekić ima podršku URA-e, kao i da očekuje da predsjednik države Milo Đukanović da mu podršku.

“Ne postoji bojazan da čće se desiti bilo što špto bi ugrozilo to partnerstvo”, rekao je Abazović.

Abazović nije odgovorio na pitanje šta je saopštila američka strana.

“Ozbiljne države poput SAD prave partnerstva sa državama. Vlade su prolazne, a partnerstva su trajna i treba ih očuvati. Kako god bude na kraju bilo, oni ostajku kao naši partneri”, dodao je premijer u tehničkom mandatu.

Na pitanje da li očekuje da će SAD ostati partner i podržati vladu sa DF-om, Abazović nije dao konkretan odgovor.

“Ako dođe do formiranja nove vlade i mi budemo učestvovali u njoj, sve ono što je dobro nasljeđe u našim međunarodnim odnosima se nastavlja… Mi smo NATO partner, ne bi bili ovdje da je suprotno. Da li ima skepticizma, ima ga u našoj zemlji”, istakao je Abazović.

Na pitanje daa li ima dogovora i da li je Crna Gora blizu formiranju vlade, Abazović odgovara da je danas “bliže nego juče”.

“Na početku pregovora smo imali princip i samomo želimo da imamo čista posla. Lekić našu podršku ima, vjerujem da će biti naklonjen da što se stavi na papir se sprovodi. Očekujemo od Đukanovića da mu da mandat”, rekao je AAbazović.

Dodaje da je optimista po pitanju da će nova vlada biti formirana.

“Građani žele da Crna Gora ide dalje. Mi smo spremni da damo doprinos”, kazao je premijer u tehničkom mandatu.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here