Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je za Gardijan da je sa mjesta predsjednika vlade svrgnut zbog političkog uticaja organizovanog kriminala, nakon što se njegova Vlada suprotstavila švercerima kokaina i cigareta.

Lider građanskog pokreta URA Dritan Abazović je u intervjuu Gardijanu rekao da je predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović spona između organizovanog kriminala i crnogorske politike.

„On je problem. Moje lično mišljenje je da je on duboko umiješan u korupciju“, rekao je Abazović.

Abazović je istakao da je, kao i novi političari koji nemaju prtljag iz devedesetih, „razveden od nacionalizma“.

„Želim da promovišem pomirenje u svojoj zemlji, ali i u regionu, kako bismo mogli da idemo dalje“, poručio je Abazović.

On je rekao i da je sa mjesta predsjednika vlade svrgnut zbog političkog uticaja organizovanog kriminala, nakon što se njegova Vlada suprotstavila švercerima kokaina i cigareta.

Govoreći o zapljeni 1,4 tone kokaina 2021. godine, naveo je da je sav taj kokain išao u Zapadnu Evropu i da je dolazio iz Ekvadora.

„Obećali smo partnerima u Stejt departmentu da ćemo imati kontrolni paket u vladi“

Kada je riječ o formiranju nove vlade Crne Gore, ocijenio je da nema rješenja koje bi pokret URA ostavilo izvan vlasti.

„U Crnoj Gori postoji malo političke konfuzije, ali mislim da nema rješenja koje nas ostavlja van vlasti“, rekao je Abazović.

Dodao je da bi rješenje mogli da budu novi izbori ili nova vladajuća koalicija, ali i da će u svakom slučaju pokret URA i njegovi saveznici zadržati kontrolni udio u vladi.

„Ono što smo obećali našim partnerima u Stejt departmentu, jeste da ćemo definitivno imati kontrolni paket u vladi i da ćemo zadržati bezbjednosni sektor i spoljnu politiku“, rekao je Abazović.

Nova.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here