Crkva Srbije pretvara se od organizacije koja treba da propovijeda ljubav i utjehu u organizaciju koja propovijeda mržnju i neistine, ocijenio je političar i književnik Vuk Drašković u emisiji “Aritmija” Gradske televizije, autorke Tamare Nikčević.

Crkveni vrh je, ističe Drašković, potpuno odstupio od svoje duhovne funkcije i bavi se stvarima kojima ne bi trebalo – prekrajanjem granica, školski programima i seksualnom orijentacijom ljudi.

“Naročito me plaši što patrijarh najveće pravoslavne crkve, u trenutku kada vojska Vladimira Putina kreće da ubija i ruši Ukrajinu, blagosilja taj zločin i govori da je to borba protiv zla, protiv sotone”, kazao je Drašković.

Dodaje da osjeća stid zbog svega što Crkva Srbije govori i radi. Ta organizacija je, kaže, doživjela najveći pad od kada postoji, a posljedice su užasne.

“U toj poslednjoj deceniji XX veka niko iz SPC, sa vrha njenog, nije nikada osudio nijedan zločin nanet rukom nekog Srbina, nije pustio suzu ni za jednim ubijenim detetom, a samo u Sarajevu sa onih brda granatama je ubijeno više od 1.000 dece. Nema, nema ni jedne jedine osude. Imali smo nešto sasvim drugo – da sveštenici uzimaju oružje, da blagosiljaju zločine”, ističe Drašković.

Početkom devedesetih činilo mu se da su Crnogorci, koji u hramove ulaze sa kapom na glavi i cigaretom u ustima, obezboženi, ali danas, naglašava, misli drugačije.

gradski.me

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here