Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra – Dana Opštine, svim građankama i građanima Nikšića, odbornicima i predsjednicima Skupštine i Opštine.

“Današnji praznik determiniše vrijednosti slobode koja je građanska matrica crnogorskog društva, posebno prepoznata u gradu čije su šćeri i sinovi nesebično na oltar njenog vjekovnog očuvanja prinosili svoje živote. Nikšić je grad koji je uvijek baštinio svevremene vrijednosti građanskog društva, čuvao ih i dijelio sa drugima, valorizujući na taj način bogatstvo različitosti koje krasi Crnu Goru”, istakao je Đukanović.

Budućnost Nikšića, kaže on, treba da bude utemeljena na odgovornom društvenom ponašanju, posvećenosti vrhunskim rezultatima, prožeta pravičnošću, solidarnošću, tolerancijom i brigom prema svakom građaninu.

“Vođeni principima demokratije, moramo nastaviti graditi društvo jednakih šansi, doprinoseći evropskoj perspektivi savremene Crne Gore”, istakao je Đukanović.

To su, dodao je on, temelji na kojima smo i postigli sve uspjehe, obnovili nezavisnot, učlanili se u NATO, postali najnapredniji kandidat za ulazak u porodicu evropskih naroda i razvili održiv sistem ekonomskih i demokratskih institucija.

“Uvjeren da će lokalna samouprava znati da iskoristi dosadašnja dobra iskustva i dati značajan doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Nikšića, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave”, zaključio je Đukanović.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here