Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović uputila je čestitku povodom Roš Hašane, jevrejske Nove godine, predsjednici Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Nini Ofner Bokan, vrhovnom rabinu Crne Gore Lucianu Moši Preleviću i svim Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta.

“Na današnji praznik prisjećamo se značajnih događaja iz prošlosti i postavljamo sebi zadatak da svakog dana budemo bolji i pravedniji ljudi, da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna i da se molimo za dobro naših najmilijih, prijatelja i komšija. Učinimo sve što je moguće da među nama prevladaju ljubav, tolerancija, razumijevanje i solidarnost”, navodi se u čestitki.

Đurović je istakla kako su, pripadnici jevrejskog naroda u Crnoj Gori oduvijek bili posvećeni tim vrijednostima i davali su maksimalan doprinos miru i stabilnosti naše zemlje. Zauzvrat, država Crna Gora je bila njihov pouzdan prijatelj i partner i vodila je računa o njihovim pravima i statusu. Tako će biti i ubuduće.

“Svaka nova godina daje nam priliku da učinimo korak više da poboljšamo taj odnos i da napredujemo kao ljudi. U tom duhu, svim Jevrejima u Crnoj Gori i širom svijeta želim srećnu, uspješnu i blagoslovenu godinu, uz radosni pozdrav ‘Šana tova!“, zaključiča je Đurović u čestitki.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here