Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu sahranjen je danas u selu Čevo uz jako policijsko obezbjeđenje.

Sahrani Vukotića prisustvovalo je stotinjak građana, uglavnom članova porodice, rodbine i prijatelja među kojima su bili i njegovi advokati.

Širi krug groblja obezbjeđivao je veći broj službenika policije, a među građanima koji su bili na sharani primjećeni su i pripadnici ANB-a.

Svi prilazi selu Čevo bili su pod nadzorom policije čije patrole su bile na svakom skretanju.

Vukotić je sahranjen u porodičnoj grobnici pored svog oca Veselina Vukotića koji je ubijen 2019.

Jovan Vukotić, podsjetimo, ubijen je naočigled supruge, ćerkice i vozača. Napadači, koji su uhapšeni 16. septembra, prišli su im na motoru i u njega ispalili četiri hica. Supruga i dijete, prošli su bez povreda, ali Vukotiću nije bilo spasa. Samo osam dana kasnije, turska policija je uhapsila 12 osumnjičenih i sklopila cjelokupan mozaik zločina. Među uhapšenima su crnogorski državljani Radoje Živković zvani Žuti, rođak vođe kavčana Radoja Zvicera, kao i Radoje Zdravko Perunović.

U Turskoj je juče uhapšen i Milan Vujotić koji slovi za visokopzicioniranog člana kavačkog klana, a koji se dovodi u vezu sa likvidacijom Vukotića. Kako su turski istražitelji otkrili, oni su 1,5 miliona eura platili turskoj mafiji koja je likvidirala vođu škaljarskog klana.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here