Stotine hiljada ljudi pridružili su se redu za obilazak kraljičinog kovčega.

Kako bi se izbjegle gužve i ubacivanja izvan reda, svaki posjetilac dobio je narukvicu sa podatkom kada je tačno stao u red.

Narukvice dolaze u bojama s označenim brojevima i nemaju nikakav značaj izvan konteksta stajanja u redu.

No to nije spriječilo neke od posjetilaca da na eBayu pokušaju prodati ovaj “suvenir” da bi se obogatili.

Online oglašivači primili su prve oglase s prodajom korišćenih narukvica 48 sati nakon što je kraljičin kovčeg izložen 14. septembra.

Prema pisanju Guardiana, na eBayu su ponude išle do 70.000 funti (oko 80.000 eura) prije nego što su oglasi uklonjeni, dok su se na Gumtreeju cijene kretale od 2.500 do 5.000 funti.

Jedan od opisa prodaje glasio je: “Zlatna narukvica iz reda za posjetu kovčega kraljice Elizabete II koja leži u miru. Korišćena – pogledajte fotografije iz tog dana! Petak, 16. septembra, 11 sati stajanja u redu, isti dan kad je Dejvid Bekam bio u redu (sat prije nas). Pridružili se redu prije šest ujutru”.

Portparol eBaya izjavio je kako prodaja ovih predmeta nije u skladu s njihovom politikom te da uklanjaju ovu vrstu oglasa.

Inače, eBay dozvoljava prodaju ulaznica kao uspomena sa koncerata ili sportskih događaja, no dopuštaju pravo zabrane prodaje ulaznica sa događaja koji su besplatni za javnost.

Narukvice su se pregledale tokom cijele rute i omogućavale su posjetiocima da naprave pauzu na kratko za odlazak u toalet ili kupovinu hrane i pića, i zatim se vrate u red.

Zanimljivo, na stranicama britanske vlade napisano je kako narukvice ne garantuju ulazak u Westminster Hall.

Procjenjuje se da je u redu od nekoliko kilometara stajalo ukupno 400.000 ljudi, a neki su u njemu proveli više od 24 sata kako bi postali dio istorijskog trenutka.

Index

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here