Lider PzP-a Nebojša Medojević saopštio je da su istražni organi Turske veoma ozbiljno pristupili istrazi u vezi sa ubistvom šefa jednog od narkoklanova iz Crne Gore.

Dodaje da je činjenica da je otkrivena široka mreža crnogorskih i turskih narkoklanova koja je imala ozbiljne logističke punktove u Turskoj, Grčkoj, Španiji je podigla nivo istrage na međunarodni nivo.

“Već su locirani sve ključne vođe turskih i crnogorskih klanova i samo je tehničko pitanje kada će biti pohapšeni.

Za ovu akciju su posebno zainteresovane bezbjednosne agencije SAD i Velike Britanije jer se radi o transnacionalnim kriminalnim strukturama koje su postale ozbiljna prijetnja bezbjednosti ovih zemalja”, navodi Medojević.

Turski tužioci, kako tvrdi, sada razmatraju zahtjeve nekih od uhapšenih da budu svjedoci saradnici i procjenjuju da li su im uopšte potrebna njihova svjedočenja jer već imaju dovoljno dokaza.

“DPS mafija je u velikom problemi jer su locirani sve veze uhapšenih mafijaških ubica sa ljudima bliskim vrhu režima i njihovih tajkuna.

Istražitelji u Turskoj istražuju i aktivnosti crnogorskih duvanskih kartela, klana iz Granda i Mojkovačkog klana u Turskoj i njihove veze sa turskim kartelima”, kazao je Medojević.

Zaključuje da su “u toku posebne istražne radnje u vezi sa pranjem novca crnogorskih i turskih kartela preko turskih banaka i tajkuna.”

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here