Za sada su potvrđene sumnje da je Radoje Zvicer finansirao, a njegov odbjegli rođak Radoje Živković (36), koji je uhapšen u Istanbulu, organizovao ubistvo Jovana Vukotića, pišu srpski mediji. Vukotić je praćen mjesecima i njegovo ubistvo bilo je samo pitanje vremena.

Pretpostavlja se da je za ubistvo Vukotića angažovana ekipa iz Beograda i Crne Gore. Kotoranin, Jovan Vukotić, ubijen je 8. septembra, u vozilu u kome se nalazila njegova supruga i ćerka, kao i vozač. Niko od njih nije povrijeđen.

Kancelarija za borbu protiv organiziranog kriminala i Obavještajni ogranak istanbulske policije pokrenuli su opsežnu istragu o ovom napadu.

Nakon sprovedene istrage utvrđeno je da je napad izveo Radoje Živković, inače šef kriminalne organizacije “Kavač”, preko svojih veza u Turskoj. U akciji hapšenja sprovedenoj 16. septembra uhapšeno je ukupno 12 osoba, među kojima su Živković i Zdravko Perunović.

Tokom pretresa zajedno s osobama zaplijenjeno je 11 lažnih ličnih dokumenata, šest lažnih pasoša i dva komada oružja korištenog u incidentu.

Saznanja do kojih su došle „Novosti“ govore da iza ovog, ali i većine drugih ubistava „škaljaraca“ stoje upravo Zvicer i Živković.

Oni se zajedno sa Slobodanom Kašćelanom sumnjiče za ubistvo Barana Adisa Spahića i Damira Hodžića, Mileta Radulovića Kapetana, ali i za masakr u restoranu u Atini kada su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović, kao i za smaknuće na ostrvu Krf, gde su ubijeni Alan Kožar i Užičanin Damir Hadžić.

Prema dobijenim informacijama za likvidacije koje su počinjene u Atini i n Krfu napadači su dobili dva miliona eura, a jedan od naručilaca je navodno i Darko Šarić.

Kao izvršioci svih ovih zločina pominju se ekipe sastavljene od srpskih i crnogorskih mladića. Na to ukazuju i nedavna ubista, jer su crnogorski istražitelji za ubistvo Milića Minja Šakovića 17. juna ove godine u Budvi, osumnjičili Luku Pilčevića (22) iz Beograda i Duška Tanaskovića (28) iz Kragujevca.

Tanasković je, potom, krajem avgusta uhapšen na hrvatskom ostrvu Pag i to kao direktni izvršilac ubistva Gorana Vlaovića. Obje žrtve su dovođene u vezu sa „škaljarcima“.

Do sada je bilo upitno ko tačno stoji iza ubistva Vukotića, pošto su u tom kriminalnom miljeu česta podmetanja zavađenih ekipa.

Cdm/Novosti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here