Novi sastanak predstavnika parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. o formiranju Vlade i sastavu novog skupštinskog rukovodstva biće održan danas u 10 časova. Sastanak, osmi po redu, sazvao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić. Danas ističe rok rok da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopšti ime mandatara za sastav nove vlade, na prijedlog 41 poslanika.

Predstavnici stare parlamentarne većine do sad su se sastajali sedam puta kako bi postigli dogovor o izboru mandatara i rukovodstva Skupštine, ali konačan dogovor nisu uspeli da postignu.

Kao mogući mandatar pominjan je lider Demosa Miodrag Lekić, ali i još neki predstavnici političkih subjekata koji učestvuju u pregovorima.

Sastanak je posebno važan ako se ima u vidu da sjutra u ponoć ističe rok u kojem skupštinska većina treba da predloži novog mandatara.

Rok da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopšti ime mandatara za sastav nove vlade, na prijedlog 41 poslanika, ističe danas.

Ukoliko Đukanoviću ne bude dostavljen prijedlog mandatara, optimalno rješenje je da zatraži skraćenje mandata parlamentu.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here