Politički direktor Prave Crne Gore Željko Savović kazao je kako je Đukanović propustio da izvrši ustavnu dužnost, reagujući je na izjavu šefa Kabineta Predsjednika Crne Gore, Miodraga Radovića u kojoj je kazao da je ” Đukanović postupio u skladu s Ustavom i oko toga ne može biti nikakvih pogađanja”.

“Šef kabineta predsjednika države Mila Đukanovića, gospodin Radović treba da zna da je juče dostavljenim potpisima potvrđeno ono što zna čitava Crna Gora: da gospodin Miodrag Lekić uživa većinu u Skupštini kao kandidat za mandatara, a da Đukanović to nije uvažio u skladu za ustavnim rokom i svojim ustavnim obavezama”, kazao je Savović.

Prema njegovim riječima, jučerašnji potpisi dokazuju da je Đukanović prekršio Ustav i privatizovao protokolarnu nadležnost da predloži mandatara, pokušavajući da opstruiše osnove organizacije države.

“Međutim, kako je predsjednik države propustio da izvrši svoju ustavnu dužnost, to je gospodin Lekić postao mandatar po sili Ustava, kao jedini kandidat za mandatara koji u trenutku isteka ustavnog roka od 30 dana, uživa podršku skupštinske većine za mandatara 44. Vlade”, naveo je Savović.

On je dodao, kako bi bilo dobro da kabinet predsjednika države vodi više računa o ustavnim obavezama predsjednika, a mnogo manje o opstrukciji države, političkim spletkama, organizaciji kriminala, korupcije i privatizacije protokolarnih nadležnosti.

“Gospodinu Lekiću nije potrebna nikakva podrška gospodina Đukanovića da bi obavio dužnosti mandatara za sastav 44. Vlade Crne Gore, osim podrške većine poslanika u Skupštini Crne Gore”, rekao je savović,

Sa druge strane, dodaje, gospodinu Đukanoviću je više nego potrebno da svoje poslednje mjesece na državnim funkcijama obavlja koliko, toliko pristojno kako bi bar na taj način ublažio sliku razoritelja, autokrate i pljačkaša Crne Gore.

“Žalosno je vidjeti kako i mladi članovi DPS-a, potpuno nesavjesno i sebično pristaju za Đukanovićevom karmom, političkom sudbinom zavaditelja, rušitelja i pljačkaša Crne Gore”, zaključio je politički direktor Prave Crne Gore.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here