Kokain je zaplijenjen 12. januara u magacinu Volija, nakon što su ga zaposleni ove kompanije pronašli skrivenog u tovaru sa bananama, a potom slučaj prijavili menadžmentu, a onda i policiji.

Špediter Đoko Drobnjak pušten je na slobodu nakon što je Apelacioni sud potvrdio odluku da se protiv njega obustavi krivični postupak za šverc 500 kilograma kokaina iz Ekvadora u Crnu Goru.

Kokain je zaplijenjen 12. januara u magacinu Volija, nakon što su ga zaposleni ove kompanije pronašli skrivenog u tovaru sa bananama.

Jedina osoba koja je bila uhapšena nakon pronalaska kokaina je Drobnjak.

Istragu protiv njega tada je pokrenulo Specijalno tužilaštvo koje je nakon petomjesečne istrage utvrdilo da nema dokaza da je Drobnjak član kriminalne organizacije. Ipak, slučaj je preuzelo Više državno tužilaštvo i podiglo optužnicu protiv Drobnjaka.

Provjerom dokaza vijeće sudija Višeg suda, kao i Specijalno tužilaštvo, utvrdilo je da Drobnjak nije mogao uticati na to koji će konkretno kontejner sa bananama sa broda ,,Spirit of Chennai“ biti istovaren u Luku Bar, što znači da nije mogao upravljati kretanjem kontejnera u kome je bila skrivena droga.

Odluku Višeg suda potvrdio je i Apelacioni sud.

foto: Prava Crna Gora

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here