Bojan Zvicer, vodnik I klase u Vojsci Crne Gore 1. marta 2022. dobio je Rješenje o otkazu, koje mu je pripremila tadašnja ministarka odbrane Olivera Injac. Antena M pisala je o tom nečasnom otpustu za koji Zvicer nije dobio nikakvo objašnjenje.

U uručenom Rješenju o otkazu razlog ovakvog postupka Ministarstva opravdava se navodnim “bezbjednosnim smetnjama” koje proizvodi djelovanje Bojana Zvicera kao vodnika I klase u VCG.

U razgovoru za Antenu M, Zvicer je tada istakao da će pravnim putem potražiti pravdu. I zaista, svoj cilj je postigao.

Naša redakcija danas je imala uvid u Rješenje kojim se usvaja žalba Bojana Zvicera i poništava rješenje Ministarstva odbrane o otkazu od 23.02.2022, te se vraća prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje.

Kako se navodi u obrazloženju Rješenja, “Komisija za žalbe je utvrdila da prvostepeni organ u postupku donošenja pobijanog rješenja, nije postupio u skladu sa odredbom člana 115 Zakona o Vojci Crne Gore, kojom je propisano da prije donošenja odluke, odnosno rješenja o stanjimau okolnostima koje su od značaja za donošenje odluke, odnosno rješenja, kao i da nije postupio u skladu sa odredbama čl. 14 stav 2 i 111 Zakona o upravnom postupku, kojim je propisano da je prije donošenja rješenja javnopravniorgan dužan da obavijesti stranku o rezultatima ispitnog postupka, te stoga, Komisija cijeni da je prvostepeni organ počinio povrede pravila postupka”.

Povodom ovog slučaja oglasio se Zvicer, koji smatra da je rješenje trebalo biti doneseno ranije.

“Ja što znam nikakav prekršaj zakona napravio nisam, niti sam radio ništa što je protivustavno i protivzakonito. Očekujem da žalba bude poništena, a zatim ću vidjeti sa advokatom, da se zbog povrede ugleda i časti, obračuna sa ljudima koji su to uradili na moj račun”.

Ovo je još jedan u nizu dokaz kako je radila apostolska vlada Zdravka Krivokapića i koliko je “ekspertski” oštetila Crnu Goru i unizila njen stručan kadar.

No, pravda je spora, ali doztižna, kako stara izreka kaže, a slučaj Bojana Zvicera dokazuje upravo to.

Antena M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here