Predsjednik Svjetske džudo federacije Marius Vizer sa svojim timom boravio je danas u Crnoj Gori gdje se na radnom ručku susreo s predsjednikom Milom Đukanovićem. U razgovoru je učestvovao i naš proslavljeni džudista, trostruki olimpijac i vicešampion svijeta Srđan Mrvaljević, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

Vizer je, kako je saopšteno, prethodno obišao tri poznata crnogorska rizorta Luštica bay, Porto Montenegro i Porto Novi, u kojima je od menadžmenta dobio sve relevantne informacije o dosadašnjim rezultatima i budućim planovima. On je čestitao Đukanoviću na sposobnosti Crne Gore da privuče tako renomirane investitore iz cijelog svijeta i realizuje tako značajne i zahtjevne projekte na kojima mogu pozavidjeti mnogo razvijenije i veće zemlje.

Razgovor je prevashodno bio posvećen unapređenju crnogorskog džudo sporta koji ima veoma dugu i trofejnu tradiciju.

Vizer je posebno potencirao rezultate koje je prethodne dvije decenije ostvarivao Srđan Mrvaljević i pozdravio njegovu ambiciju da se po četvrti put kvalifikuje za olimpijske igre u Parizu 2024. ističući da je to veoma rijetko u džudo sportu i da salje odličnu poruku budućim sportistima i šampionima.

Đukanović se s tim složio i istakao važnost sporta uopšte za afirmaciju Crne Gore, kao i komponentu mira, tolerancije i ujedinjenja koju sport nosi i podsjetio na neka vrhunska ostvarenja crnogorskih sportista od kojih je najsvježije bronzana medalja crnogorskih rukometašica na prvenstvu Evrope.

“Sagovornici su se složili da Crna Gora ima kapacitet i kvalitet da u budućem periodu organizuje neki od top džudo turnira iz serije Grand-Slam. Organizacijom ovakvog turnira Crna Gora će biti stavljena na džudo kartu svijeta, a crnogorski džudisti će po prvi put imati šansu da se bore u svojoj državi pred svojom publikom”, navodi se u saopštenju.

Vizer je predložio da se tom prilikom organizuje i međunarodni ekonomski forum na kom bi bile predstavljene mogućnosti Crne Gore za investicije u turizmu, energetici, infrastrukturi, proizvodnji hrane i IT-sektoru.

Vizer je pozvao predsjednika Đukanovića da bude njegov gost na narednom prvenstvu svijeta u Kataru 2023. godine i da svečano uruči medalje pobjednicima što je prihvaćeno sa zadovoljstvom.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here