Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 19. decembra – Dana Glavnog grada, gradonačelniku Ivanu Vukoviću, predsjedniku Skupštine Glavnog grada Đorđu Suhihu, odbornicima i svim građanima Podgorice, uz najbolje želje za njen dalji napredak i razvoj.

“Taj svijetli datum jedan je od vječitih putokaza svekolikog progresa, i naše Podgorice i naše Crne Gore, koji ima istaknuto mjesto u slavnoj crnogorskoj istoriji. Sjećanje na te dane, i na ljude koji su izvojevali pobjedu nad fašizmom čini ponosnim današnje generacije i obavezuje da čuvaju i osavremenjavaju to njihovo veliko slobodarsko djelo. Kao i podvige generacija koje su u periodu socijalističke izgradnje obnovili Crnu Goru, učinili je ravnopravnom u jugoslovenskoj zajednici i utrli put ponovnoj državnoj nezavisnosti i njenom savremenom razvoju, do članstva u NATO i liderstva u evropskim integracijama. Tim nadahnućima se moramo vraćati, posebno u ovim izazovnim vremenima, bremenitim raznim opasnostima i nepoznanicama s kojima se savremeni svijet suočava”, iszakao je Đukanović.

Prema njegovim rijeličima, Podgorica ove godine obilježava svoj Dan u uslovima duboke političke krize u zemlji, kao i u nepovoljnom regionalnom i globalnom kontekstu.

“U takvim uslovima na nedavnim izborima došlo je nakon niza godina i do promjene vlasti u Glavnom gradu. To treba pozdraviti kao izraz demokratskog zrijevanja crnogorskog društva, u nadi da će nova većina nastaviti da vodi Podgoricu utemeljenim strateškim pravcima državne politike na evropskom kursu, poučena lošim iskustvima promjena na državnom nivou. Za to ima sve resurse i bogato nasljeđe dosadašnje vlasti, koja je Podgoricu učinila najevropskijom u njenoj dugoj istoriji”, istakao je on.

Đukanović je poručio da svi koji budu doprinosili takvom razvoju našeg Glavnog grada, očuvanju i jačanju multietničkog sklada, izgradnji građanskog crnogorskog društva i prevazilaženju političke krize, bez obzira na političke različitosti, mogu računati na moju punu podršku.

“Još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave učesnicima svečane sjednice”, zaključio je šredsjednik držve.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here