Specijalno tužilaštvo Albanije produbilo je istragu u vezi sa švercom kokaina iz Kolumbije preko Bara i postojanju objekta koje je korišćen kao “kokainska laboratorija”. Osim saradnje sa crnogorskim istražiteljima, navode albanski mediji, biće poslata i molba kolumbijskim vlastima da pomognu u ovoj istrazi.

Portal Ora njuz prenosi saznaje da je počela razmjena informacija sa stranim istražnim organima o krijumčarenju kokaina. Tovar droge je zaplijenjen 25.novembra u objektu nekadašnjeg gradonačelnika u Frakul te Madhe u Fieru.

“Pored pisma koje je već poslato Crnoj Gori, Tužilaštvo će se sa molbom obratiti i kolumbijskim vlastima”, prenio je ovaj portal.

Kako piše Ora njuz, ovo pismo biće poslato kako bi se saznalo ko je kupac robe, prevoznici i drugi članovi grupe koji su sarađivali da bi kokain bio uveden sa vještačkim organskim đubrivom u Albaniju.

Navodi se da je albansko tužilaštvo posebno zainteresovano i za aktivnost Kolumbijca Zamira Rodrigeza. Sumnja se da je Rodrigez hemičar koji je odvojio kokain od vještačkog đubriva.

Albanski mediji prenijeli su ranije da je Rodrigez 13. jula ušao u Crnu Goru i da je pratio tovar droge iz Bara do Albanije.

Portal RTCG

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here