Počasni predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić imao je sastanak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom za vrijeme svog boravka u Briselu.

“Na sastanku je zajednički istaknuta zabrinutost za eskalirajuću krizu u kojoj se nalazi Crna Gora. Građane će to koštati kao i direktan sukob sa politikom EU u poštovanju evropskih bazičnih principa isto kao i tokom 90-tih, kada je vlast takođe slušala Beograd”, saopšteno je iz SDP-a.

Prva sankcija kao odgovor na neustavno ponašanje vladajuće većine upravo je otkazivanje Parlamentarnog sastanka za saradnju i pridruživanje. Otkazivanje sastanka dan pred zakazani termin održavanja jasna je poruka predsjednici Skupštine.

Krivokapić je istakao da upravo iz ovakvih poruka jasno je zaključiti zašto sada Bosna i Hercegovina kao i Kosovo hrabro grabe naprijed na putu evropskih integracija dok Crna Gora sveobuhvatno, ubrzano zaranja u antievropski tok.

Krivokapić je takođe razgovarao sa Toninom Piculom, poslanikom Evropskog parlamenta i izvjestiocem za Crnu Goru.

“Kao izuzetan poznavalac problema država Zapadnog Balkana Picula je izrazio svoju zabrinutost ukupnom krizom koja se produbljuje i širi na sve oblasti života u Crnoj Gori. Suprotno apelima međunarodne zajednice DF većina je zagazila na zli antievropski put koji vodi u izolaciju i sukobe sa euro-atlanskim partnerima i bezakonjem traži sukobe i unutar Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

Bosna i Hercegovina je dobila status kandidata, Kosovo je podnijelo aplikaciju za članstvo dok Crnu Goru posjećuje zabrinuta delegacija Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije i Njemačke jer DF-ovih 41 drže državu za taoca – bježeći od izbora.

Cdm

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here